Нудълс с кюфтенца и азиатски сос
Спагети с кюфтета по китайски.
Необходими продукти:
- 500 г кайма
- 1 яйце
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 2 скилидки чесън
- 50 г галета
- 3 стръка пресен лук
- 4 с.л. олио
- 20 г корен джинджифил (по желание)
- 1 ч.л. лют пипер на люспи
- 150 мл соев сос (светъл)
- 125 мл вода
- 5 с.л. кафява захар
- 1 с.л. оцет (оризов, ябълков или балсамов)
- 180 г нудли или паста
- сусамово семе и пресен лук за поръсване преди поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Наситнете зеления лук, намачкйте чесъна и рендосайте джиднжифила.
2. Изсипете каймата в купа, добавете яйцето, сол и пипер, наситнеия лук, чесъна и галетата. Замесете. С мокри ръце оформете малки кюфтенца и ги подредете.
3. Сгорещете 2 с.л. олио в голям тиган и запържете кюфтенцата вътре колкото да се запечатат от всички страни на умерен огън. По минутка от страна е достатъчно - ще познаете по образуването на коричка. Извадете готовите кюфтенца в чиния.
4. Нудълса или избраната от вас паста сгответе според указанията на опаковката. Отцедете от водата на готвенето след като е готово.
5. В тигана от пърженето на кюфтетата сипете още 2 с.л. олио и запържете за минута джинджифила на слаб към умерен огън. Добавете лютия пипер, залейте със соевия сос и водата и подгрейте. Добавете кафявата захар и бъркайте докато се разтвори. После оставете да кипне и гответе 1 минута.
6. Върнете кюфтенцата в соса, захлупете под капак, гответе 4 минути, след това обърнете и гответе още 4-5 минути.
7. Добавете отцедената паста или нудли, бъркайте нежно и гответе още 2 минути.
8. Поръсете със сусамово семе и пресен лук и махнете от огъня. Сервирайте докато е топло.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ