Нисоаз - зелени листа, домати, маслини и риба
Френска салата от риба тон с айсберг, чери домати, маслини и варени яйца.
Лесна, бърза и много вкусна салата за лятото с риба тон, варени яйца, маслини, чери домати и листен зеленчуцк приготвят в канала Всегда Вкусно като бърз вариант на френската класика за салата Нисоаз. Можете да я сервирате като изискано предястие с чаша бяло вино или за основно, ако сте на диета. А насладата ще е абсолютна въпреки простите продукти в предястието.
Първо сложете яйцата да се сварят, за да не губите време в чакането им. През това време измийте и накъсайте в плато или индивидуални порции листни зеленчуци - маруля, айсберг, дори бейби спанак. Върху тях подредете кръгчета червен лук, маслини без костилки и четвъртини чери домати. Готовите охладени и обелени яйца разрежете на четвъртини и също положете върху свежите листа. На финала допълнете с парчета риба тон от консерва и овкусете със сол, черен пипер и студено пресован зехтин. А после можете да поднесете с любимото бяло вино, подобаващо охладено, и да се насладите на френски вкус у дома. Примерни количества на продуктите - вижте ТУК, но помнете, че винаги можете да импровизирате според вксуа си.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ