Най-страхотната рецепта за начос
И храната ви носи сомбреро от чипс.
Необходими продукти:
- царевичен чипс (Tortilla)
- ½ ч. ч. домати на резени
- около 10 нарязани на ивици черни маслини
- 1 ½ стръка зелен лук
- 1 люта чушка халапеньо
- ½ ч. ч. прясно изпечена царевица
- ¼ връзка наедро нарязан магданоз
- 1/3 ч. ч. кашкавален сос за начос
- 3 с. л. салца
- 3 с. л. заквасена сметана
- 1 ч. л. кимион
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 190 С.
2. В средно голяма йенска тенджера наредете ред чипс, така че да покрие дъното. Наръсете чипса равномерно с кашкаваления сос. Отгоре разпределете част от доматите, маслините, нарязания лук, царевицата, лютата чушка и листата кориандър.
3. Наредете още един ред чипс. Изсипете останалия кашкавален сос. Покрийте с останалите домати, маслини, лук, царевица, люта чушка, кориандър и прибавете и лъжичката стрит кимион.
4. Запечете във фурната за 10 минути или докато се загрее соса. Покрийте със салцата и заквасената сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ