Наденица с картофи в доматен сос
Задушени картофи с наденица в домате сос с лук.
Необходими продукти:
- 650-700 г картофи
- 3 с.л. олио
- 200 г лук - 2 средни глави
- 1 светлозелена сладка чушка
- 500 г наденички - от дребните или 2-4 големи наденици
- 1 ч.л. сол
- щипка-две сух розмарин, ако имате
- черен пипер
- 400 мл нарязани домати в доматен сос от консерва
- 100 мл вода
- листа пресен магданоз
Начин на приготвяне:
1. Картофите обелете, измийте и нарежете първо на половини през средата и след това на полумесеци. Не трябва да са тънки.
2. Лука нарежете на полумесеци и след това разпаднете отделните влакна. Чушката нарежете на малки кубчета.
3. Сгорещете олиото в голям тиган на умерен огън и изсипете картофите. Гответе и бъркайте 5-6 минути. Добавете лука и гответе още 3 минути като мешате периодично. Добавете и чушката и гответе още минута.
4. Дръпнете зеленчуците в едната страна на тигана, а в другата подредете наденичките. След 3-4 минути ги завъртете и разбъркайте и зеленчуците.
5. Поръсете със сол, розмарин по желание, черен пипер и залейте с доматите от консерва. Разбъркайте, сипете водата, размешайте пак и изчакайте да кипне хубаво.
6. Намалете леко огъня и сложете капак. Оставете да се готви 10 минути, след това обърнете наденичките и гответе още 5-6 минути.
7. Поръсете с листа пресен магданоз и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ