Регистрация

Туршия от артишок с чесън



Туршия от артишок с чесън
Лесно   |   Порции 1 буркан   |   Видяна: 2581

Варен артишок в оцет с чесън, магданоз и каперси.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 15.05.2018

Маринован артишок като предястие, салата или добавка към основни ястия показват Лора и Стоян, като приготвят зеленчука на нещо като туршия, в която се усеща дъх на каперси, чесън, магданоз и дафинов лист. Можете да консумирате няколко часа след направа или да съхраните за по-дълго време. Връзва се добре с паста и тестени изделия и като гарнитура към печени или пържени меса.

Артишокът се почиства и се намазва с лимон. Кои части от зеленчука се отстраняват и как да го нарежете, можете да гледате във видеото. Следва да се подгрее голямо количество вода с парчета лимон в нея. Артишокът се пуска вътре, затиска се с чиния, за да не изплува и се вари 30-тина минути. През това време можете да си приготвите маринатата като смесите студено пресован зехтин, наситнени чесън, магданоз и каперси, стрита суха люта чушка с оцет, сол и пипер.

Свареният артишок се почиства и нарязва. Пуска се в буркан с дафинов лист и се залива с маринатата. Прибира се в хладилник.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта