Варен артишок с чесън
Антидиабетичен зеленчук в комбинация с естествен антибиотик.
Необходими продукти:
- артишок
- цели скилидки чесън, обелени
- лимонов пипер
- сол
- майонеза
- чеснова сол
- масло
- лимонов сок
Начин на приготвяне:
1. Напълнете тенджера с подходящ размер с вода. Уверете се, че има достатъчно вода, така че да може артишокът да плува.
2. Отрежете долната част на стъблото на артишока или цялото стъбло.
3. След това, поставете артишока на една страна и с много остър нож отрежете връхчетата на листата, които са острички.
4. Поставете артишока във вода и включете котлона на максимум. Пуснете 3-5 скилидки чесън във водата.
5. Поръсете с лимоновия пипер и солта като се опитате да наръсите и върху артишока, така че част от подправките да попаднат между листата.
6. След като водата кипне, намалете котлона и оставете да ври 1 час - 1 час и 20 минути.
7. Когато артишокът е готов, извадете го от водата и го сложете в чиния.
8. Сервирайте с майонеза и чесново-лимоново масло, което можете да приготвите като просто разтопите малко масло и добавите към него малко лимонов сок и чеснова сол.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ