Регистрация

Мъфини с червена чушка и сирене

Мъфини с червена чушка и сирене
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3428

Солени мъфини без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 голяма червена сладка чушка
  • 375 г/3 ч.ч. самонабухващо брашно
  • 150 г/1 ч.ч. сирене със силен аромат (например чедар)
  • 2 яйца
  • 250 мл/1 ч.ч. мляко
  • 125 г масло, разтопено
  • сол, на вкус

Начин на приготвяне:

1. Изпечете чушката до почерняване и я заделете, увита в найлонова торбичка.

2. Натрошете сиренето.

3. Разбийте млякото, яйцата и маслото. Млякото трябва да е на стайна температура, за да не се втвърди разтопеното масло.

4. Обелете чушката и отстранете семената. Нарежете я наситно.

5. Пресейте брашното в купа, смесете го с чушката и сиренето и направете кладенче в средата.

6. Налейте течните съставки и разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

7. Загрейте предварително фурната на 210ºC (или на 190ºC, ако е конвекторна).

8. Намаслете тавичка за печене на мъфини с 12 отделения и насипете сместа.

9. Печете 20 мин., но проверявайте на всеки 10 мин. с клечка за зъби - пъхната в средата, трябва да излиза чиста.

10. Извадете от фурната и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта