Мусака с тиквички и домати
Редена мусака от тиквички с кайма, домати и кашкавал.
Необходими продукти:
- 2-3 тиквички
- 500 г кайма
- 450 г домати (3-4 бр.)
- 1 глава лук
- 200 г кашкавал
- 2 с.л. доматен концентрат
- 2 яйца
- 4 с.л. заквасена сметана, кисело мляко или майонеза
- сол и пипер на вкус
- 20 мл олио
- 10 г масло
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука. Сгорещете олиото в тиган и запържете лука до златисто.
2. Добавете каймата и доматения концентрат. Гответе докато каймата стане на трохи. Овкусете със сол и пипер.
3. Разбийте яйцата със сметаната, киселото мляко или майонезата. Посолете на вкус.
4. Сглобете ястието като намазните с маслото дъното и стените на тава за печене. На първи ред изсипете каймата. Отгоре подредете измитите и нарязани на колелца тиквички, след това изсипете яйчената смес, отгоре наредете кръгчета домати, а върху тях поръсете рендосания кашкавал.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ