Мусака с бутер тесто
Мусака с основа от бутер тесто, плънка от кайма и заливка от яйца и кашкавал.
Необходими продукти:
- 500 г кайма
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. доматен концентрат
- 200 г кашкавал
- 2 яйца
- 1 опаковка бутер тесто
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука и чесъна. Сгорещете олиото и ги запържете до прозрачност. Добавете каймата и я раздробете на трохи. Гответе докато изсъхне. Добавете доматения концентрат, сол и пипер на вкус и разбъркайте хубаво.
2. Разстелете бутер тестото на дъното на правоъгълна тава, така че да я покрива. Може да има и малък борд. Изсипете запръжката вътре.
3. Разбийте яйцата и залейте баницата (муската).
4. Рендосайте отгоре кашкавала и запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ