Пай от бутер тесто с лук и шунка
Бутер баница в стил пица.
Необходими продукти:
- 250 г бутер тесто
- 3 големи глави лук
- масло и растителна мазнина в еднакви дози
- 1 ч.л. пудра захар
- сол на вкус
- 150 г шунка, бекон или друг любим колбас
За заливката:
- 3 яйца
- 1 с.л. с връх заквасена сметана или кисело мляко висок процент
- 1/2 китка магданоз
- 100 г твърд кашкавал
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Размразете тестото, разстелете го по дъното и стените на избрана от вас тава, след това покрийте с хартия за печене и отгоре изсипете грах, боб или морска сол. Така няма да набъбне при термичната обработка. Запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-12 минути.
2. Рендосайте кашкавала и разбийте яйцата. След това смесете двете съставки, добавете сол и пипер на вкус (като имате предвид, че кашкавалът може да е солен) и наситнения магданоз.
3. Лука нарежете на тънки полумесеци. Сгорещете растителната мазнина, добавете в нея маслото и щом се разтопи, изсипете вътре лука. Поръсете с пудра захарта и сол на вкус и оставете да се готви до прозрачност.
4. Нарежете колбаса на кубчета или лентички и добавете към вече запържения лук. Размешайте хубаво и пресипете върху запеченото тесто.
5. Отгоре залейте с яйчената смес, заравнете внимателно и сложете да се пече на 180 градуса за 25 минути.
Сервирайте топло!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ