Регистрация

Морковен кейк с глазура от крема сирене

Морковен кейк с глазура от крема сирене
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 5252

Сладък хляб с моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 1/2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. сода за хляб
  • 1/4 ч.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1/2 ч.ч. кафява захар
  • 1/2 ч бяла захар
  • 1 ч.ч. настъргани моркови
  • 1/2 ч олио от канола
  • 1 яйце
  • 1 пакет крема сирене (размекнато)
  • 1/2 бучка неосолено масло (размекнато)
  • 3/4 ч.ч. пудра захар (или по-малко, ако не обичате много сладко)
  • 1 ч.л. чист екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

1. Пресейте и смесете 1 1/2 ч.ч. брашно, 1 ч.л. канела, 1/2 ч.л. сода за хляб, 1/4 ч.л. бакпулвер и 1/4 ч.л. сол.

2. В отделна купа смесете 1/2 ч.ч. кафява захар, 1/2 ч.ч. бяла захар, 1 ч.ч. настъргани моркови, 1/2 ч.ч. олио от канола и 1 яйце.

3. Разбъркайте двете смеси до хомогенност. Можете да добавите натрошени ядки по избор или стафиди.

4. Изсипете тестото в намаслена и поръсена с брашно формичка за печене. Печете 60 мин.

5. Оставете да се охлади за няколко минути, а междувременно започнете да правите глазурата.

6. В купа разбийте на крем 1 пакет крема сирене (размекнато) с 1/2 бучка неосолено масло (размекнато), около 3/4 ч.ч. пудра захар и 1 ч.л. чист екстракт от ванилия.

7. Когато кейкът се охлади напълно, го намажете с глазурата, като я разпределите на дебел или тънък слой - както предпочитате.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
4
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта