Регистрация

Морковена торта с глазура от крема сирене

Морковена торта с глазура от крема сирене
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 9780

Лесен домашен кейк с моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 1 1/2 ч.ч. олио за готвене
  • 1 1/2 ч.ч. фина захар
  • 500 г брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 2 ч.л. канела на прах
  • 9 моркова (настъргани)
  • 1 ч.ч. нарязани орехи
  • 250 г крема сирене
  • 3 с.л. масло
  • 200 г пудра захар
  • 1/4 лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Сложете яйцето, олиото и захарта в купа. Разбъркайте хубаво.

2. Прибавете брашното, содата за хляб, канелата и солта. Разбъркайте хубаво.

3. Накрая, прибавете настърганите моркови и нарязаните орехи. Разбъркайте до хомогенност.

4. Постелете 20-см квадратна тавичка с пергаментова хартия, като оставите двата края да се подават навън.

5. Изсипете течното тесто в тавичката за печене. Печете на 180ºC, за 35-40 мин.

6. Оставете да се охлади за 5 мин. след като се изпече.

7. За глазурата от крема сирене, разбийте сиренето и маслото на лека и пухкава смес.

8. Изсипете лимоновия сок и прибавете пудрата захар бавно. Разбъркайте хубаво.

9. Намажете сместа с крема сиренето между и върху кейка. Оставете да се охлади в хладилник за около час преди сервиране.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта