Слепени сладки с моркови и портокали
Пълнозърнести сладки с моркови, портокалови кори и орехи, слепени с крем сирене.
Бон Апети
Излъчен на 04.05.2018
Различни сладки от моркови с дъх на ванилия, канела и портокал правят Лора и Стоян, за да предложат алтернатива на морковения кейк, която е също така апетитна и вкусна и се съчетава идеално с чаша кафе или чай. Десертчетата са нежни и красиви и могат да зарадват цялото семейство в почивния ден.
Морковите се рендосват не едро ренде, в купа се смесват пълнозърнесто брашно, бакпулвер, кафява захар, ванилова захар, канела и щипка сол. Чуква се едно яйце. Добавят се морковените стърготини и наситнени захартосани портокалови корички. От странната микстура се оформя морковено пълнозърнесто тесто. С ръце от него се правят сладки и се редят с отстояние в тави, застлани с хартия за печене. Отгоре се поръсват с натрошени орехови ядки. Пекат се за 12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След това се охлаждат.
За слепянето им правим крем като разбиваме крем сирене с ванилова захар и пудра захар. Добавяме бренди или есенция ром. А след това слепяме охладените сладки по двойки и сме готови да ги представим на гладните гърла у дома.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ