Модерен ядков сладкиш с шоколад
Суров десерт от фъстъчено масло с мед, какао и ядки.
Необходими продукти:
- 270 г фъстъчено масло
- 50 мл мед
- 50 г бадемово брашно
- 100 мл млечна течна незаквасена сметана или кокосова сметана, ако искате сладкишът да е веган
- 2 с.л. с връх неподсладено какао на прах
- 3 с.л. кокосово масло
- 50 г бадеми
Начин на приготвяне:
1. Оставете меда, кокосовото и фъстъченото масло на стайна температура в топла стая, за да омекнат хубаво.
2. Смесете в купа фъстъченото масло с меда и разбъркайте. Добавете бадемовото брашно и размешайте отново. Работете с шпатула докато се получи хомогенно тесто.
3. Прехвърлете го в тавичка с приблизителни размери 15х15. С шпатула заравнете.
4. Нарежете бадемите и поръсете отгоре.
5. Сипете сметаната в касерола, добавете какаото и подгрейте докато се ратвори. Махнете от огъня, прибавете кокосовото масло и разбъркайте на приятен шоколадов крем.
6. Залейте с крема сладкиша и приберете в хладилник за 1 час.
7. След това извадете и нарежете на квадратни или правоъгълни парчета.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ