Кето хляб от ленено семе с белтъци
Домашен безглутенов хляб без брашно, но с много полезни мазнини и фибри.
Необходими продукти:
- 70 г ленено семе
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 яйце
- 1 белтък
- 40 г масло
Начин на приготвяне:
1. Можете директно да си вземете натрошено ленено семе. Ако пък са на цели семки, изсипете ги в купата на чопъра и смелете, за да се получи едрозърнесто ленено брашно. Прехвърлете го в купа.
2. Добавете добре омекналото масло, бакпулвера, яйцето и белтъка. Разбърквайте до хомогенизиране. Работете с шпатула - ще ви е най-практично.
3. Прехвърлете полученото тесто в купички за крем карамел, брюле или формички за мъфини, като ги напълните на 2/3. Ще се получат 4 хлебчета, а ако са по-малки - 5 броя.
4. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Ако печете 4 бройки - гответе ги 15 минути. Ако са 5 бр., ще са готови за около 12 минути.
5. След изваждане изчакайте да се охладят и извадете от формичките. Разрежете през средата на дължината, за да се получат кръгли питчици като филийки багета.
6. Ако искате нещо здравословно - поднесете си този хляб с листен зеленчук, извара, варено яйце и резени авокадо. Стават страхотни диетични и здравословни сандвичи.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ