Много лесен ябълков пай с извара и сметана
Бърз за приготвяне пай с ябълки и сметанова глазура.
Необходими продукти:
- 2 ябълки
- 4 с.л. брашно
- 200 грама извара
- 3 яйца
- ванилия на вкус
- 150 грама захар
- 50 грама масло
- сметана за глазиране по желание
Начин на приготвяне:
1. Във формата, в която ще печете сладкиша (нека бъде малка или средна по големина тавичка) разтопете маслото и запържете в него нарязаните на тънко ябълки, без да ги оставяте да омекват прекалено.
2. Махнете от огъня и поръсете с няколко лъжици захар.
3. В купа с помощта на миксер разбийте яйцата със захарта, след това добавете изварата, брашното и ванилията. Разбъркайте до хомогенизиране и залейте ябълките.
4. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25 минути.
Когато десертът е готов, изчакайте да изстине и намажете със сметана за глазура по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ