Регистрация

Много лесен ябълков пай с извара и сметана

Много лесен ябълков пай с извара и сметана
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4003

Бърз за приготвяне пай с ябълки и сметанова глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ябълки
  • 4 с.л. брашно
  • 200 грама извара
  • 3 яйца
  • ванилия на вкус
  • 150 грама захар
  • 50 грама масло
  • сметана за глазиране по желание

Начин на приготвяне:

1. Във формата, в която ще печете сладкиша (нека бъде малка или средна по големина тавичка) разтопете маслото и запържете в него нарязаните на тънко ябълки, без да ги оставяте да омекват прекалено.

2. Махнете от огъня и поръсете с няколко лъжици захар.

3. В купа с помощта на миксер разбийте яйцата със захарта, след това добавете изварата, брашното и ванилията. Разбъркайте до хомогенизиране и залейте ябълките.

4. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25 минути.

Когато десертът е готов, изчакайте да изстине и намажете със сметана за глазура по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта