Мини бургери с телешко и кашкавал
Вкусно засищащо ястие с крехко телешко месце.
Необходими продукти:
- 450 г мляно телешко
- малко масло
- 1 малък домат
- 1 малка глава лук
- 6 резенчета кашкавал
- 1 чаена лъжичка чеснова сол
- 1чаена лъжичка пипер
- 6 земелки или други малки питки по избор
Начин на приготвяне:
1. Овкусете телешката кайма с чеснова сол, пипер и риган и я омесете добре.
2. Оставете в хладилника да поеме аромата на подправките.
3. Оформете 6 топчета от каймата. Направете малка дупка във всяко и сложете вътре мъничко масло, след това запечатайте отгоре с месо.
4. Леко сплескайте да стане кюфтенце.
5. Сложете питките във фурната на 200 градуса.
6. Загрейте тиган на среден огън и пригответе всяко от кюфтенцата по 3-4 минути на страна. Когато са почти готови, сложете парче кашкавал отгоре и дръжте още 2 минути на огъня. След това ги наредете на кухненска салфетка.
7. Извадете питките от фурната и ги разрежете на половина. Нарежете доматите на резенчета и аранжирайте бургерите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ