Мини банички във всякакви форми
Бързи банички с плънка от кисело мляко, яйца и сирене.
Откакто готовите кори за баница се продават в почти всеки хранителен магазин, родната кулинарна традиция за баницата се прероди. Модерната домакиня може бързо и лесно да направи типичната българска закуска, а с какво ще напълни корите и как ще ги завие - зависи от личния избор. В канала Dazzle Spoon откриваме рецепта за банички като не толкова начинът на направа, колкото стиловете на завиване са любопитни. Гледайте и изберете своя вариант или направете по няколко от всеки вид, за да видите кое най-много ще се хареса в семейството.
Фините кори се режат на две или три части през ширината. За плънката се разбиват яйца, добавя се кисело мляко или заквасена сметана и натрошено бяло сирене. Корите се намазняват и се завиват с пълнежа. Редят се в тава, покапват се с мазнина и ако е останало още от пълнежа и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за окло половин час. Златистата коричка ги издава, че са готови.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ