Мексиканска тортила с кайма и царевица
Пикантна рецепта за любители на мексиканската кухня.
Необходими продукти:
- 2 чаени лъжици зехтин
- 1 глава червен лук, ситно нарязан
- 2 скилидки чесън
- 500 грама кайма
- 1 люта чушка, ситно нарязана
- 2 чаени лъжици чили на прах
- 1 консерва с нарязани домати
- ½ чаша листа от кориандър, накъсани
- 4 тортили (питки)
- 1 ½ настърган кашкавал
- 1 ситно нарязан домат
- 125 гр. консерва царевица
Начин на приготвяне:
1. В тиган загрейте зехтина на средно висока температура. Запържете чесъна и лука за около 5 минути. Бъркайте,докато омекнат. Добавете каймата. Запържете я, като я раздробявате с дървена лъжица. Гответе 8 минути, докато покафенее.
2. Добавете лютата чушка, царевицата и чилито на прах. Разбъркайте за около 3 минути. Добавете консервата от домати. Намалете температурата. Оставете да къкри за около 5 минути, докато сместа се сгъсти. Добавете половината от листата от кориандър. Подправете със сол и разбъркайте. Отстранете и оставете да изстине за около 10 минути.
3. В тава за печене поставете една тортиля на дъното. Размажете 1/3 от сместа върху тортилята. Поръсете с 1/3 от кашкавала. Повторете, като на последната тортиля поръсете останалия кашкавал. Печете 15 минути, докато кашкавала се разтопи добре. Оставете пая да изстине добре, преди да го извадите от тавата.
4. Смесете в купа нарязаният на ситно домат, част от червения лук и листата от кориандър. Сервирайте пая с тази смес.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ