Мекици с шунка, кашкавал и домати
Пълнени мекици с бекон и кашкавал върху резен домат. Мини пици с колбас или мини калцоне тип пържена пица.
Необходими продукти:
- 3 ч.ч. брашно (420 г)
- 1 ч.л. сол
- 2 с.л. растителна мазнина
- 1 ч.ч. гореща вода
- 1-2 домата - неголеми
- 100 г кашкавал
- 100 г от любимия колбас - шунка, бекон или друг
- 100 мл олио
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното в купа, добавете солта и олиото и разбъркайте. Залейте с топлата вода и замесете меко нелепнещо тесто. Приберете в плик и оставете да почива.
2. Половината от кашкавала рендосайте, а другата половина нарежете на много малки кубчета. Избраният колбас също наситнете. Доматите нарежете на кръгчета - около 10-12 кръгчета ще са ви достатъчни.
3. Разделете тестото на две части, за да ви е по-лесно да работите. Набрашнете плот, премесете едната част и я разточете на тънка кора. Подредете в половината от нея резени домати с отстояние един от друг. Върху доматите сложете кубчета кашкавал, кубчета колбас и на финала рендосан кашкавал. Захлупете с втората част от разточената кора и с пръсти прилепете двата пласта един към друг в промеждутъците. След това с отвора на чаша изрежете пицетите.
4. Направете същото и с втората част от тестото, а след това и с обрезките като ги премесите и разточите. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън.
5. Гответе двустранно мекиците за по около 2 минути от страна - докато станат златни. Вадете върху решетка или домакинска хартия.
6. Поднесете с любимия си сос за пици и ги хапвайте докато са топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ