Регистрация

Мекици с шунка, кашкавал и домати

Мекици с шунка, кашкавал и домати
Трудно   |   Порции 10-12 броя   |   Видяна: 914

Пълнени мекици с бекон и кашкавал върху резен домат. Мини пици с колбас или мини калцоне тип пържена пица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 ч.ч. брашно (420 г)
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. растителна мазнина
  • 1 ч.ч. гореща вода
  • 1-2 домата - неголеми
  • 100 г кашкавал
  • 100 г от любимия колбас - шунка, бекон или друг
  • 100 мл олио

Начин на приготвяне:

1. Пресейте брашното в купа, добавете солта и олиото и разбъркайте. Залейте с топлата вода и замесете меко нелепнещо тесто. Приберете в плик и оставете да почива.

2. Половината от кашкавала рендосайте, а другата половина нарежете на много малки кубчета. Избраният колбас също наситнете. Доматите нарежете на кръгчета - около 10-12 кръгчета ще са ви достатъчни.

3. Разделете тестото на две части, за да ви е по-лесно да работите. Набрашнете плот, премесете едната част и я разточете на тънка кора. Подредете в половината от нея резени домати с отстояние един от друг. Върху доматите сложете кубчета кашкавал, кубчета колбас и на финала рендосан кашкавал. Захлупете с втората част от разточената кора и с пръсти прилепете двата пласта един към друг в промеждутъците. След това с отвора на чаша изрежете пицетите.

4. Направете същото и с втората част от тестото, а след това и с обрезките като ги премесите и разточите. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън.

5. Гответе двустранно мекиците за по около 2 минути от страна - докато станат златни. Вадете върху решетка или домакинска хартия.

6. Поднесете с любимия си сос за пици и ги хапвайте докато са топли.

 

Източник: YouTube/Дневник Домохазяйки

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта