Мекица калцоне с месо и кашкавал
Пълнени мекици с мръвки, кашкавал, спанак и гъби.
Необходими продукти:
- 400-600 г свинско месо
- 300 г брашно + 1 с.л. за плънката
- 300 мл вода
- 100 г масло
- сол и пипер на вкус
- 200 г гъби
- 100 г спанак
- 200 г кашкавал
- 1 яйце
- 1 с.л. течна сметана или пълномаслено мляко
- 2 с.л. горчица
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното в купа.
2. Кипнете водата с 40 г от маслото и изсипте върху брашното. Замесете нелепнещо тесто и го приберете в хладилника докато сте готови да се заемете отново с него.
3. Месото нарежете на пържолки и ги счукайте много на тънко. Трябва да станат почти прозрачни. Обтрийте със сол и пипер и оставете настрана.
4. Рендосайте кашкавала в купа.
5. Гъбите почистете и нарежете на ситно. Спанака също наситнете.
6. Разтопете 20 г масло, смесено с 1 с.л. олио и запържете гъбите. Ако пуснат прекалено много сос, сгъстете с 1 с.л. брашно. Овкусете със сол и пипер, добавете спанака за 1-2 мнути в тигана, след това оставете да се охладят.
7. В купата с кашкавала добавете охладената гъбена запръжка със спанак, сметаната, горчицата и яйцето. Разбъркайте до получаването на каша.
8. Тестото разделете на 8 топки. Разточете една от тях, подредете изтънените мръвки и отгоре поръсете от сместа за плъката. Разточете втора и запечатайте с нея върху първата. За по-сигурно можете да натиснете крайщата с вилица.
9. На умерен огън в голям тиган разтопете 5 г масо. Прехвърлете калцонето вътре и гответе няколко минути докато се образува хрупкава коричка. След това вдигнете от тигана, разтопете още 5 г масло и печете и от другата страна. Действайте така и с останалите три порции.
10. Поднесете със зеленчуци или сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ