Медени ребърца с горчица
Печени свински ребра с мед, горчица и лук.
Необходими продукти:
- 700 г свински ребра с кост
- 3 глави лук
- 1/2 ч.л. горчица
- 1 ч.л. мед
- сокът от 1/2 лимон
- сол, чесън на прах, червен и черен пипер, мащерка, розмарин
Начин на приготвяне:
1. Смесете меда, горчицата, лимоновия сок и подправките.
2. Лука нарежете на колелца.
3. Намажете свинското с ароматната паста, покрийте го с лука и оставете в хладилник за поне 40 минути.
4. Оттръскайте ребрата от лука и ги запечете на тиган двустранно, колкото да хванат коричка.
5. Преместете запечените свински ребърца в тава с капак или вместо него използвайте алуминиево фолио.
6. Подредете отново лука върху мръвката и печете на 180 градуса за 50 минути. След това махнете капака или фолиото и запечете още 10 миути.
Поднесете с любимата гарнитура или салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ