Регистрация

Медени ребърца с горчица

Медени ребърца с горчица
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1605

Печени свински ребра с мед, горчица и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г свински ребра с кост
  • 3 глави лук
  • 1/2 ч.л. горчица
  • 1 ч.л. мед
  • сокът от 1/2 лимон
  • сол, чесън на прах, червен и черен пипер, мащерка, розмарин

Начин на приготвяне:

1. Смесете меда, горчицата, лимоновия сок и подправките.

2. Лука нарежете на колелца.

3. Намажете свинското с ароматната паста, покрийте го с лука и оставете в хладилник за поне 40 минути.

4. Оттръскайте ребрата от лука и ги запечете на тиган двустранно, колкото да хванат коричка.

5. Преместете запечените свински ребърца в тава с капак или вместо него използвайте алуминиево фолио.

6. Подредете отново лука върху мръвката и печете на 180 градуса за 50 минути. След това махнете капака или фолиото и запечете още 10 миути.

Поднесете с любимата гарнитура или салата.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта