Маслено тесто за пайове
Лесно | Порции 1-2
| Видяна: 2848
Тесто с масло и яйце за домашен пай.
Необходими продукти:
- 150 грама брашно
- 75 грама масло
- 50 грама захар
- 1 яйце
- щипка сол
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното и оформете кладенче в средата му.
2. Сложете вътре яйцето, студеното масло, нарязано на бучки, захарта и солта. Ако искате тестото да е по-шуплесто, заменете 1/3 от брашното с нишесте.
3. Замесете хубаво и разтелете по дъното и стените на добре намазнена тавичка - така ще имате основа за домашен пай. Ако го искате с "капаче", отделете си малко от тестото за покривало или пък го нарежете на ленти за украса.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ