Маслено пилешко с лук
Пилешко по индийски.
Необходими продукти:
- 2 пакета обезкостени пилешки гърди или бутчета, нарязани на кубчета
- 1 с.л. куркума
- 2 глави лук, фино нарязан
- 2 с.л. олио
- 2 с.л. неосолено масло
- 1 ч.л. гарам масала
- 1 ч.л. семена ким
- 1 ч.л. смлян кимион
- 2 ч.л. захар
- 1 ч.л. чеснова паста
- 1 ч.л. джинджифилова паста
- 1 ч кисело мляко
- 1 ч.л. чили на прах
- 1 с.л. смлян кориандър
- 1 голям домат, фино нарязан
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
*Ако искате ястието да е с по-богат вкус, добавете 1/2 ч сметана накрая, като я застроите леко, за да не се пресече.
1. В голяма купа смесете 1 с.л. куркума, 1 ч.л. сол, 1 ч кисело мляко и нарязаното на кубчета пилешко.
2. Разбъркайте хубаво и покрийте с найлоново фолио и сложете в хладилника да се маринова за няколко часа или за цяла нощ.
3. Сгорещете 2 с.л. олио в тенджерка и сотирайте лука до златисто-кафяво.
4. Добавете чесновата и джинджифиловата паста.
5. Добавете доматеното пюре и гответе 5 мин.
6. Добавете маслото.
7. Добавете маринованото месо, заедно с киселото мляко и дръжте на котлона до готовност.
8. Добавете гарам масалата, захарта, чилито на прах, кориандъра и кимиона.
9. Гответе на умерен огън 15 мин. и добавете сол на вкус.
10. Украсете с листа пресен кориандър по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ