Маслени питки с мак и мляко
Лесно | Порции 10 питки
| Видяна: 1733
Хлебчета с кръстче и маково семе.
Бон Апети
Излъчен на 25.11.2015
Маковите кифли все още пазят своята мода в училищни столове и закусвални, а маковите питки са техен далечен събрат с малко по-неутрален вкус. Те са по-скоро за обяд или пък решение за нестандартен домашен хляб със семена. Тестото с масло, мляко и жива мая придава тежест на уханието и въздушност на замеската. Накрая от фурната излизат малките питчици, които изкушават да бъдат поднесени с още масълце, малко сиренце или към сочна основна манджичка.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ