Регистрация

Марокански пълнени чушки

Марокански пълнени чушки
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5968

Пълнени чушки по марокански с кускус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За плънката:

  • 2 големи червени чушки
  • 1 чаша кускус
  • 1 кубче пилешки бульон
  • ½ чаша стафиди или нарязани сушени кайсии
  • 1 и ½ чаша вряща вода
  • 1 чаша нарязан магданоз
  • ½ чаша нарязани орехи
  • 250 г натрошено или нарязано на кубчета сирене фета
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • марокански микс от подправки (по-долу)

За мароканския микс от подправки:

  • ½ ч.л. смлян кориандър
  • ½ ч.л. смлян кимион
  • ½ ч.л. смлян червен пипер-паприка
  • ½ ч.л. смлян джинджифил
  • ½ ч.л. смляна канела
  • ½ ч.л. бял пипер
  • ½ ч.л. куркума
  • ½ ч.л. индийско орехче
  • ½ ч.л. чили на прах

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180 градуса.

2. Смесете подправките за мароканския микс и оставете настрани.

3. Начупете кубчето бульон в измерваща кана. Сложете вътре вряща вода и разбъркайте за кратко, докато се разтвори.

4. Добавете кускуса и стафидите и покрийте каната. Оставете настрани.

5. Измийте, разрежете наполовина и почистете чушките, за да са готови за пълнежа, като отстраните стъблото и семената.

6. Прехвърлете кускуса в голяма купа. Добавете орехите, фетата, чесъна и магданоза. Разбъркайте добре.

7. Добавете микса от марокански подправки и разбъркайте, докато стане хомогенно.

8. Напълнете половинките чушки със сместа от кускуса.

9. Поръсете със зехтин и поставете чушките в намазнена тава.

10. Сложете във фурната за 30-40 минути или докато повърхността им не стане кафява и хрупкава.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта