Маринован едамер с чушки
Туршия от сирене в буркан.
Необходими продукти:
- 300 г сирене едамер (жълто, плътно холандско краве сирене - едно от най-известните в Нидерландия)
- 1 червена чушка, нарязана на ленти
- 1¼ ч.ч. (300 мл) зехтин
- ⅞ ч.ч. (200 мл) бял оцет
- 1 с.л. червена чушка, фино нарязана
- 1 с.л. риган
- 1 с.л. мащерка
- 1 с.л. зърна зелен пипер
- 2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Нарежете сиренето на кубчета с големината на бучка захар.
2. Набодете с вилица, за да поеме по-добре маринатата.
3. Смесете необходимите за маринатата продукти в касерола с дебело дъно и оставете да заври.
4. Изчакайте да се охлади.
5. Подредете на слоеве сиренето и червената чушка, като ги редувате, в буркан и полейте с маринатата.
6. Затворете буркана и оставете да се охлади.
7. Може да се съхранява 2–3 седмици в хладилника.
8. Преди поднасяне оставете да достигне стайна температура, за да се усеща по-добре вкусът.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ