Регистрация

Маринована сьомга по шведски

Маринована сьомга по шведски
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 7694

Сьомга с копър и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг сьомга, филе
  • ¼ ч.ч. сол (най-добре морска сол)
  • ⅓ ч.ч. захар
  • ½ ч.л. зърна бял пипер, леко счукани в саханче
  • 1 връзка пресен копър, стеблата

За соса с горчица:

  • 3 с.л. шведска горчица или немска сладка горчица
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. оцет
  • сол, пипер
  • 6 с.л. зеленчуково олио (без зехтин)
  • още пресен копър, фино нарязан

Начин на приготвяне:

1. Отстранете всички костички от филетата, ако има такива, но запазете кожата. Изплакнете и заделете.

2. Счукайте стеблата копър в саханче с малко сол.

3. Смесете останалата сол, захарта и пипера.

4. Заделете листата копър за соса.

5. Покрийте филетата със сместа откъм страната с месото и оставете в стъклена тавичка или съд от неръждаема стомана.

6. Покрийте с найлоново фолио и сложете нещо тежко отгоре.

7. Оставете в хладилникаd за 72 ч., като обръщате филетата на всеки 12 ч.

8. Не отцеждайте течността от съда.

9. Остържете подправките и отстранете течността.

10. Сьомгата може да се съхранява в хладилник за около седмица.

11. За соса, смесете горчицата, захарта и оцета.

12. Прибавете олиото малко по малко (като за майонеза), без да спирате да разбърквате.

13. Малко преди поднасяне, прибавете много копър и сол и пипер на вкус.

14. Нарежете сьомгата с остър нож напреко на кожата.

15. Подредете охладената върху лед сьомга върху листа маруля с резени лимони.

16. Поднесете соса отделно.

17. Сервирайте с хляб и масло.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 ден

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта