Регистрация

Манджа със зелен фасул и зеленчуци

Манджа със зелен фасул и зеленчуци
Лесно   |   Порции 5   |   Видяна: 15007

Веганско ястие или гарнитура със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 буркан зелен фасул
  • 2 скилидки чесън
  • 2 домата или 200 мл домати от консерва
  • 1 червена чушка
  • 1 голяма глава лук
  • 1 голям морков
  • 1 ч.л. брашно
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • копър
  • сол
  • олио/зехтин

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на равни парченца зеленчуците – чесън, чушка, лук и моркова.

2. Налейте в тенджера малко олио и задушете под капак нарязаните зеленчуци за около 5 минути.

3. След като зеленчуците се задушат, добавете в тях чаена лъжица брашно и половин ч.л. червен пипер. Бъркайте до разтваряне на брашното и пипера и добавете един литър вода.

4. На този етап може да добавите и консервата зелен фасул. Задушавайте всички зеленчуци под капак за около 15-20 минути.

5. Добавете домати от консерва или два пресни домата. Оставете ястието за още 10 минути.

6. Овкусете със сол.

7. След като изключите котлона, гарнирайте с пресен копър.


*Това е рецепта за готвене на зелен фасул от консерва. Техниката за готвенето на пресен зелен фасул е съвсем различна и е тема на друга рецепта.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
14
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта