Регистрация

Малки тиквени тарталети

Малки тиквени тарталети
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3239

Хрупкави тарталети с тиква и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 200 г пшенично брашно
  • 200 г пълнозърнесто пшенично брашно
  • 100 г масло, нарязано на филии и изстудено
  • 1 яйце, разбито
  • ½ ч.ч. студена вода
  • щипка сол

За пълнежа:

  • 1 кг тиква, обелена, почистена от семето и нарязана на кубчета
  • 2 накълцани скилидки чесън
  • сокът на половин лимон
  • 1 ч.л. бял пипер
  • 1 ч.л. къри
  • 2 яйца, разбити
  • 125 мл сметана
  • 150 гр сирене
  • 1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Смесете двата вида брашно, добавете маслото, солта, яйцето и водата. Размесете. Опитайте се да омесите тестото бързо, защото може да се развали, ако го месите твърде продължително с топли ръце.

2. Оставете готовото тесто в хладилника за 1 час.

3. Загрейте олио в един тиган, добавете чесъна и го запържете за 1 мин. Добавете тиквата и оставете да къкри 20 мин.

4. Изчакайте да изстине и разбъркайте.

5. Добавете лимоновия сок, яйцата, сметаната, белия пипер и кърито и разбъркайте добре.

6. Извадете тестото от хладилника. Разточете го и го нарежете на кръгове. Подредете ги в малки формички за тарталети.

7. Печете 7 мин. на 180°C в предварително загрята фурна.

8. След това извадете тарталетите и ги напълнете с тиквения пълнеж. Поръсете ги със сирене.

9. Върнете тарталетите във фурната и ги печете още 20 мин.

10. Поднесете тарталетите топли.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта