Малинова торта
Лесно | Порции 10
| Видяна: 3040
Рецепта за домашна плодова торта.
Необходими продукти:
За малиновия сос:
- 170 г малини
- 1 с.л. вода
- 2 с.л. захар
За тестото:
- 250 г масло
- 250 г захар
- 1 опаковка ванилова захар
- 1 щипка сол
- 4 яйца
Друго:
- 250 г брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- пудра захар за украса
Начин на приготвяне:
1. Сварете малините с вода и 2 с.л. захар в тенджерка и оставете да се охладят.
2. Разбийте маслото на крем.
3. Добавете захарта, ваниловата захар и солта.
4. Прибавете едно след друго яйцата.
5. Смесете с получения малинов сироп.
6. Добавете брашното и бакпулвера.
7. Напълнете с готовото тесто формичка за торта.
8. Печете 50 мин. в долната част на конвекторна фурна, загрята до 160°С или в обикновена на 180°С.
9. Извадете, охладете и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ