Регистрация

Торта Кошер с мед и кайсии

Торта Кошер с мед и кайсии
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 2345

Домашна медена торта с оригинална украса и кайсиево сладко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За блата:

  • 120 грама масло
  • 50 грама захар
  • 1,5 ч.ч. брашно
  • 1 яйце

За крема:

  • 1 жълтъка
  • 1 белтък
  • 10 грама желатин
  • 4 с.л. мед
  • 1 ч.ч. мляко
  • 150 мл заквасена сметана

За украсата:

  • 85 грама шоколад
  • 70 мл сметана
  • 2 ч.л. мед
  • 30 грама бял шоколад
  • 30 грама бадеми
  • мармалад от кайсии
  • консервирани кайсии (плодове)

Начин на приготвяне:

1. В купа сипете брашното и захарта, добавете маслото, нарязано на кубчета и счупете яйцето. Замесете с миксер или на ръка тесто.

2. Намазнете и набрашнете кръгла тава за печене, разстелете тестото вътре и печете на умерена фурна за 30 минути.

3. През това време пригответе крема като смесите жълтъците с желатина и меда. Загрейте леко сместа, добавете млякото и размесвайте, без да позволявате да кипне, защото в противен случай ще развалите крема.

4. Разбийте на пяна белтъка и сметаната за крема.

5. Смесете сметаната с белтъка и жълтъците и намажете тортата. Най-отгоре сложете мармалад от кайсии, който да имитира меденото покритие.

6. Чудите се как се постига ефектът пчелна пита от украсата на снимката - много лесно. Ще ви трябва обаче чиста опаковъчна хартия с балончета - от онези за чупливи предмети, чиито въздушни мехурчета са любима играчка на децата след купуването на нов електроуред или посуда. Захлупете балончетата откъм мармалада и приберете тортата за една нощ в хладилника да се стенгне.

7. На другия ден внимателно махнете балончетата и доукрасете като оформите пчелички от кайсиите и двата вида шоколад, а по края на тортата изрисувате орнаменти от сметана и ядки.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта