Регистрация

Портокалова торта със сметана и кайсии

Портокалова торта със сметана и кайсии
Трудно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 2374

Домашно парфе с плодове и ванилови блатове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 180 грама захар
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 с.л. мед
  • 1 с.л. масло
  • 1/2-1/3 ч.л. сода, угасена в оцет
  • 300 грама сушени кайсии
  • 500 мл портокалов сок
  • 40 грама желатин
  • ванилова есенция на вкус
  • 1 голяма кофичка заквасена сметана (около 400 мл)
  • 6-10 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

1. Сложете сушените кайсии във вряща вода, махнете я от котлона и оставете под капак за 15 минути.

2. Отцедете кайсиите от течността, нарежете ги на парченца и ги сложете да кипнат заедно с 300 мл от портокаловия сок и да се варят до леко сгъстяване.

3. Смелете с блендер плодовата смес и добавете останалите 200 мл сок в нея.

4. Накиснете желатина в 16 с.л. студена вода и го оставете за един час настрани да набъбне.

7. Разбийте сметаната с пудрата захар.

8. Използвайте миксер, за да разбиете яйцата за блата със захарта, след това добавете брашното, содата, меда, маслото и ванилията.

9. Изсипете тестото в намазнена кръгла тавичка с диаметър 22 см. и печете на 200 градуса до готовност (около 30 минути).

10. Извадете, изчакайте да се охлади и разрежете на две равни части през средата по дължина.

11. Нагрейте кисналия във вода желатин, без да го кипвате и го разделете на две половини като едната добавите в битата сметана, а другата - в портокалово-кайсиената смес.

12. Във формичка за торти поставете единия блат за основа, а върху него намажете първо с половината от сметановия крем и след това с 1/3 от започналото да се стяга плодово желе.

13. Захлупете с втория блат, намажете само отгоре със сметана, а след това разпределете останалото плодово желе по цялата торта. Приберете в хладилник да се стегне за няколко часа.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта