Регистрация

Макарони фарфале с гъби и сирене

Макарони фарфале с гъби и сирене
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3390

Вегетарианска паста с гъби, масло, бяло вино и моцарела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. пресни гъби, нарязани на тънки филии
  • 1 с.л. масло
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 4 скилидки чесън, накълцани
  • ½ ч.ч. сухо бяло вино
  • 4 порции макарони фарфале
  • ½ ч.ч. сирене моцарела
  • сол и черен пипер
  • магданоз за украса

Начин на приготвяне:

1. Сварете вода в тенджера, добавете сол и макароните.

2. В друг съд разтопете маслото и след това добавете лука и чесъна. Разбъркайте. Когато лукът омекне, изсипете гъбите в тигана и ги запържете, докато омекнат и станат сочни.

3. Добавете виното и оставете сместа да къкри около 5 минути. Посолете.

4. Изсипете гъбите и лука към готовите спагети в тенджерата, добавете сиренето и разбъркайте.

5. Украсете с изсушен магданоз.

6. Сервирайте веднага.

 

Източник: opensourcefood 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (4)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта