Регистрация

Макарони с яйца и домати на тиган

Макарони с яйца и домати на тиган
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 821

Безмесна паста с домати, лук, яйца и кашкавал на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г макарони или друг вид паста по желание
  • 2 л вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. олио
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 1-2 домата
  • 3 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • сол и пипер
  • 1-2 яйца
  • 80 г кашкавал или друго твърдо сирене

Начин на приготвяне:

1. Сипете водата в тенджера, добавете солта и кипнете. Намалете огъня на умерен и добавете олиото, а след това и пастата. Разбъркайте хубаво, сложете капак и варете според инструкциите на опаковката.

2. Докато чакате водата да заври не губете време. Нарежете лука и доматите на малки кубчета. Чесъна нарежете на тънки шайбички. Кашкавала рендосайте.

3. Докато пастата се вари сипете растителната мазнина в тиган и сгорещете на умерен огън. Добавете чесъна и бъркайте 1 минута.

4. Прибавете лука и гответе още 3-4 минути до леко потъмняване. Прибавете доматите и доматения концентрат, поръсете щипка захар, сол и пипер на вкус, размешайте, намалете котлона и оставете да къкри.

5. Чукнете 1 или 2 яйца и разбъркайте докато се получи миш-маш.

6. Отцедете от водата сварената паста. Изсипете я в тигана и разбърквайте няколко минути като поръсвате на части кашкавала.

7. Махнете от котлона и прехвърлете в индивидуални чинии. Сервирайте.

 

Източник: YouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 3
  2. Сезон 1
  3. сън
  4. 6
  5. Кое
  6. Бон
  7. 64
  8. МА
  9. ЧЕРЕ
  10. !

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта