Макарони с пилешко и аспержи
Паста с пиле, яйца и соев сос.
Необходими продукти:
- 400 г пилешки гърди
- 400 г от любимия вид макарони или яйчени нудли
- 200 г аспержи
- 1 ч.л.+2 с.л. сол
- 1 с.л. олио
- 1 ч.л. черен пипер на прах
- 4 скилидки чесън
- 4 с.л. соев сос
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
1. Започнете с направата на заготовки. В голяма тенджера сложете 4 литра вода да кипва. През това време нарежете аспержите на 2-3 части по ширина, нарежете пилешките гърди на средно големи хапки, а чесъна наситнете, но не намачквайте. Разбийте яйцата в купа, като просто леко ги разджуркате, без да смесвате прекалено.
2. В кипналата вода разтворете 2 с.л. сол, добавете пастата и оставете да се вари с 1 минута по-малко от указаното на опаковката.
3. Вземете си много голям тиган, сгорещете го на силен огън и изсипете в него пилешкото. Разбърквайте докато се запечати, намалете огъна на умерен и подправете месото с чесъна, солта, пипера и соевия сос. Оставете да се готви 3-4 минути като разбърквате периодично.
4. Готовата паста отцедете в гевгир и оставете настрани да чака. Топлината ѝ ще компенсира оставащата минута термична обработка.
5. Добавете аспержите при пилешкото, гответе още 2 минути с периодично бъркане, след това залейте с яйцата и гответе още около минута докато се повтвърдят.
6. Изсипете и пастата в тигана, гответе още 1:30 минути при непрестанно бъркане и след това сте готови да сервирате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ