Макарони с кайма и млечен сос
Макарони на тиган с мляко, месо и кашкавал.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 400 г кайма
- 1 с.л. червен пипер - сладък
- 1,5 ч.л. чесън на прах
- 1,5 ч.л. лук на прах (ако имате)
- 1,5 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 с.л. царевично нишесте + 1 с.л. вода
- 500 мл вода
- 375 мл мляко
- 200 г макарони или друга дребна паста
- 200 г сирене чедър, кашкавал, гауда или друго жълто сирене по желание
- магданоз или босилек за поръсване при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олиото на умерен огън в голям и дълбок тиган, който има капак. Изсипете каймата и гответе и бъркайте докато стане на трохи.
2. Овкусете със сухите подправки и захарта и гответе още няколко минути.
3. Разтворете царевичното нишесте в равно на него количество вода, изсипете при каймата и разбъркайте добре.
4. Налейте водата и млякото и кипнете.
5. Добавете макароните и захлупете с капака. Варете половината от указаното на опаковката време. Докато се готвят рендосайте избраното от вас жълто сирене.
6. Разбърквайте докато се разтопи. Гответе още 2 минути под капак след това.
7. Загасете котлона, но оставете ястието на него за още 3 минути. После дръпнете и оставете да почива 2 минути.
8. Готово е за сервиране. По желание украсете с листенца пресен магданоз или босилек.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ