Регистрация

Макарони с аспержи и копър

Макарони с аспержи и копър
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 2109

Свежа салата с лимоново-горчичен винегрет.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пресни аспержи, почистени и нарязани на парчета от по 2 см.
  • 2 средно големи глави лук,  нарязани на две и после на тънки полумесеци
  • 1 малка връзка копър
  • 2 с. л. зехтин
  • 220 г макаронени изделия, несварени, за предпочитане пене
  • 4 средно големи домата, изчистени от семената и нарязани на кубчета
  • 12  гръцки маслини, изчистени от костилките и нарязани
  • 1 чаша пресен магданоз, смлян
  • 1 / 2 ч. л. сол и черен пипер (по желание)

За Винегрета:

  • 1/4 ч. ч. зехтин
  • 1/4 ч. ч. лимонов сок
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1/2 ч. л. дижонска горчица
  • 1/2 ч. л. сол
  • 1/4 ч. л. пипер
  • 1 чаша натрошено сирене фета

Начин на приготвяне:

1. Сложете аспержите, копъра и лука в тава, наръсете ги със зехтин, малко сол и черен пипер, разбъркайте и сложете да се пекат на 200 С за 20-25 минути или докато леко се зачервят и поомекнат (разбъркайте на няколко пъти по време на печенето).

2. Сварете макароните според инструкциите, отцедете ги и ги прехвърлете в голяма купа. Прибавете в купата доматите, маслините, магданоза и запечените зеленчуци.

3. В малка купа смесете зехтина, лимоновия сок, горчицата, солта и черния пипер и разбийте с кухненска тел много хубаво.

4. Овкусете с винегрета салатата и я разбъркайте.

5. Поръсете я отгоре със сиренето фета и сервирайте докато все още е топла!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта