Макарони със сирене и шунка
Какво ще кажете за пикантна паста с месо и сирене?
Необходими продукти:
- 50 г масло
- ¼ чаша брашно
- 2 чаша мляко
- 3 чаши сирене (каквото харесвате)
- 400 г шунка, нарязана
- 4 шепи макарони, сварени и отцедени
- 1 пакет крекери, начупени
- половин ч.л. сол
- 1 ч.л. дижонска горчица
- половин ч.л. пипер кайен
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 175 градуса и пригответе голям дълбок съд за печене. В голяма купа, смесете начупените крекери с 30 г масло и оставете настрани.
2. Разтопете останалото масло в голям, дълбок тиган на средна температура. Добавете шунката и пържете, докато леко покафенее. Постепенно добавете брашното и разбъркайте добре, преди внимателно да добавите млякото. Добавете горчицата, пипера кайен и овкусете добре с прясно смлян черен пипер. Разбъркайте много добре.
3. Добавете 2 чаши сирене и бъркайте, докато се разтопи. Изключете котлона и разбъркайте вътре макароните. Прехвърлете сместа в дълбокия съд за печене и покрийте със сместа с крекерите. Печете 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ