Регистрация

Бързи и лесни макарони на тиган с кайма

Бързи и лесни макарони на тиган с кайма
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 908

Макарони с месо без предварително варене на пастата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 г масло
  • 80-100 г лук - 1 малка до средна по размер глава
  • 1 морков
  • 250 г кайма смес
  • 2/3 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. млян черен пипер
  • 200 г макарони
  • 350 мл вода
  • магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете моркова на малки кубчета, а лука наситнете.

2. Сгорещете на умерен огън маслото, можете да капнете и 1 с.л. олио в него, за да не загаря. Изберете голям тиган.

3. Изсипете лука, гответе 3 минути, добавете моркова и гответе още 3 минути при периодично бъркане.

4. Изсипете каймата, гответе и рохкайте докато не се разпадне на трохи.

5. Овкусете със сол и пипер, изсипете пастата и залейте с водата. Добре е да е топла, още по-хубаво би било, ако е вряла.

6. Сложете капак и оставете да се готви 10 минути след кипване като разбъркате няколко пъти по време на готвенето.

7. Готовите макарони сервирайте с поръска от листа магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта