Регистрация

Макаронена салата с печено цвекло

Макаронена салата с печено цвекло
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 4310

Салата с макарони, лук и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. масло
  • 1 стрък праз лук, нарязан на кръгчета
  • 3 бр. цвекло, нарязано на филии
  • 2 ½ ч.ч. макарони ротини (шарени; или други по избор)
  • 2 скилидки чесън, накълцани
  • 2 ч.л. розмарин, накълцан
  • 2 с.л. магданоз, накълцан
  • морска сол за готвене

Начин на приготвяне:

1. Сложете в един съд нарязаното цвекло, 1 с.л. зехтин и розмарина. Посолете леко. Печете в предварително загрята до 200°С фурна за 15-18 мин.

2. Докато цвеклото се пече, изсипете маслото и останалия зехтин в голям тиган и го сложете на котлона. Добавете праза. Покрийте с капак и оставете на огъня, докато лукът омекне и започне да покафенява (близо 20 мин.). Разбивайте от време на време, за да не залепне.

3. Междувременно сложете на котлона да се вари тенджера с подсолена вода. Изсипете макароните и ги сварете според указанията на опаковката. Изцедете ги и ги оставете настрана.

4. Когато цвеклото, празът и макароните са готови, разбъркайте ги заедно. Добавете останалия розмарин, чесън и магданоз и разбъркайте хубаво. Посолете на вкус.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта