Майонеза с подправки и сьомга
Печена сьомга в лют майонезен сос.
Необходими продукти:
За майонезения сос:
- 1/2 ч.ч. майонеза
- сокът и кората на половин лайм
- 1 с.л. фино нарязан босилек
- 1 с.л. фино нарязан кориандър
- 1 с.л. чили на прах (или още по-добре фино нарязано чили)
- 2 с.л. нарязана целина (или краставица без семената)
За запечената сьомга:
- хубаво парче сьомга
- сол и пипер
- 1 с.л. олио
- 1 с.л. масло
Начин на приготвяне:
1. Смесете всички необходими продукти за майонезения сос и оставете в хладилник до сервиране.
2. За да запечете сьомгата, овкусете я със сол и пипер. Загрейте олиото и маслото в тиган. Сложете сьомгата с кожата надолу и изпържете на среден огън за 2 мин., обърнете и запържете от другата страна още 2 мин. Внимателно върнете откъм страната с кожата, за да запечете още минута. Сложете в чиния и поднесете с майонезения сос отстрани или върху сьомгата.
3. Може да сервирате и с картофена салата с кориандър - просто обелете картофите, сварете ги и смесете с разтопено масло, зехтин Extra Virgin, сол, пипер и много кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ