Лют боб с кайма и царевица
Боб по мексикански с царевица, месо и лют доматен сос.
Лесна рецепта, плод на българо-мексиканската дружба показва влогърката Милена, като готви ястие подобно на фасулада или сръбското гравче на тавче (тавче гравче), но с месо. Тук домакинът е улеснен до съвършенство, защото повечето продукти са от консерва и не изискват специално баене докато се сготвят. Идеята е подходяща за бърз обяд в почивния ден или лека вечеря при спонтанно прегладянване на семейството.
Наситнена глава лук се запържва в малко олио и след това се добавя кайма. Готви се докато мръвките се разпаднат на трохи. После се добавя отцеденото съдържание на консерва бял и консерва червен боб, а след това се заливат с пюрирани домати от консерва или доматен сос от консерва. Консервите не свършват до тук. След като качествено се опиканти ястието с лют пипер или наситнени люти чушлета, в него влиза и най-мексиканската нотка - царевица от консерва. Остава да покъкри още малко и огненото ястие е готово за сервиране. Не забравяйте да се запасите с хляб за потушаване на пожара.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ