Регистрация

Чили верде от Ню Мексико

Чили верде от Ню Мексико
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2785

Бавно пикантно свинско с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг свинска плешка или ребра
  • 1 с.л. мазнина от бекон или олио за готвене
  • 2 средни глави лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. обикновено брашно
  • 240 мл нарязано зелено чили от консерва
  • 100 г нарязано халапеньо (или на вкус)
  • 1 консерва (350 мл) телешки бульон
  • 2 ч.л. сушен риган
  • 2 ч.л. сол от целина
  • 2 дафинови листа
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското на кубчета с големина 1 см, поръсете със сол и пипер. Нарежете лука и счукайте чесъна. В тенджерка на среден огън прибавете мазнината или олиото и запържете свинското до покафеняване. Извадете свинското и сотирайте лука, като добавите чесъна когато лукът омекне. Върнете месото и прибавете брашното.

2. Прибавете чилито и халапеньото, както и телешкия бульон. Прибавете останалите необходими продукти. Покрийте и оставете да къкри 2-3 часа, докато свинското стане крехко. Прибавете сол и черен пипер на вкус и извадете дафиновите листа.

3. Можете да поднесете върху царевични тортили с кориандър, заквасена сметана, сирене, салца и авокадо или като основно ястие с гарнитура от боб и ориз и салца.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2-3 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта