Люта чили паста
Сос с чили и скалопини.
Необходими продукти:
- прясно чили
- 50 г сушени скалопини
- сол
- чесън
- захар (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Измийте прясното чили и го счукайте в саханче или смелете в кухненски робот.
2. Накиснете скалопините до омекване и ги натрошете на ръка на малки парчета.
3. Обелете и нарежете фино чесъна.
4. Сгорещете олио и запържете чесъна до златисто, добавете чилито и разбърквайте от време на време. Оставете да се пържи за около 10-15 мин.
5. Добавете сол, захар (на вкус) и поднесете към предпочитано ястие.
6. Може да стерилизирате в буркан за по-дълго съхранение. След отваряне, съхранявайте в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ