Регистрация

Мариновани аспержи изток-запад

Мариновани аспержи изток-запад
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4788

Пикантно вегетарианско ястие с аспержи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 700 г пресни аспержи, почистени (48 до 60 средно големи бр.)
  • 1/3 чаша соев сос
  • 1/3 чаша оризов оцет
  • 3 с.л. растително масло или студено пресован зехтин
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 2 с.л. настърган пресен джинджифил
  • 1 с.л. сироп от агаве (или мед)
  • шипка лют червен пипер (или на вкус)
  • 1 с.л. печени сусамови семена
  • 1 тайландска люта чушка, изчистена от семената и нарязана тънко, за гарнитура (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Сварете аспержите в съд с вряща подсолена вода за 5 минути. Отцедете и ги прехвърлете в купа със студена вода, за да прекратите варенето.

2. Разбъркайте добре соевия сос, оризовия оцет, олиото, чесъна, джинджифила, сиропа от агаве или меда и червения пипер.

3. Наредете аспержите в голяма чиния и залейте със соса (можете да използвате и запечатващо се найлоново пликче), добавете вода, ако е необходимо, така че соса да покрие аспержите. Покрийте (или затворете пликчето) и оставете в хладилника за 4 часа или за цялата нощ.

4. Отцедете аспержите от маринатата и ги наредете в чинии или в плато за сервиране. Наръсете ги със сусамените семена и резените люта чушка (ако използвате такава).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта