Люта свинска плешка с гъби на фурна
Печено свинско в сметанов сос с гъби и чесън.
Необходими продукти:
- 1 кг свинско месо (плешка или друго по избор)
- 500 г пресни печурки
- 2 люти чушлета
- 5 скилидки чесън
- 150 г кашкавал
- сол и пипер на вкус
- 1 кофичка заквасена сметана
Начин на приготвяне:
1. Свинското нарежете на големи парчета (по около 50 г всяко) и овкусете със сол и пипер. Запечатайте на бегло намаслен и силно сгорещен тиган от всички страни.
2. Гъбите нарежете на полумесеци или кубчета. Разбийте сметаната с намачкания на паста чесън и наситнените люти чушки. Добавете щедро сол и пипер.
3. Прехвърлете гъбите в тавичка и залейте със сметановия сос. Разбъркайте много добре.
4. Запечатаното свинско подредете в тавата като натиснете надолу, така че част от него да се потопи в сметановия сос.
5. Увийте във фолио и запечете за 30 минути на 200 градуса. Развийте фолиото, гответе още 15 минути на 180 градуса и след това поръсете с рендосания кашкавал. Запечете за 5 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ