Регистрация

Лучен сос Грейви

Лучен сос Грейви
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 8891

Пържен лук за вашата пица или снадвич.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти: 

  • 1 голяма глава бял лук, фино нарязан на филийки (с дебелина около 2-3 мм)
  • 3 с.л. балсамов оцет (може и 1 с.л. обикновен, смесен с 2 с.л. червено вино)
  • зехтин
  • 10 г масло (размекнато)
  • морска сол и черен пипер
  • 30 мл пилешки бульон

Начин на приготвяне: 

1. Сложете малко зехтин в тенджера и прибавете маслото. Сложете на умерен огън, като разклащате съда, докато маслото се разтопи и започне да се пени.

2. Добавете лука и запържете леко за около 10 мин., като разбърквате често. Овкусете леко със сол и пипер.

3. Увеличете огъня и добавете балсамовия оцет, като внимавате да не плисне. Изчакайте да се редуцира почти напълно - лукът трябва да е почти станал на каша.

4. Добавете пилешкия бульон и разбъркайте хубаво и редуцирайте до около 2/3. Свалете от огъня и заделете до използване.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта