Лучена пакода с чили и фъстъци
Люти хапки с лук и индийски подправки.
Необходими продукти:
- 2 големи глави бял лук
- ½-¾ ч.ч. фъстъчено брашно
- 1 с.л. чили на прах
- сол на вкус (поне 1 ч.л.)
- 1 с.л. чат масала (по желание)
- фъстъчено, слънчогледово или олио от канола за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете лука не много ситно и заделете.
2. Смесете стритите на прах фъстъци, чилито, сол на вкус и чат масала (ако ще използвате) на гладко течно тесто. Потопете лука и смесете хубаво.
3. Налейте около 5-8 см олио в уок или дълбок тиган и сгорещете на умерено-силен огън (до около 110-120ºC). Оформете, доколкото можете, с ръце от лучената смес на топка и пуснете внимателно в олиото. Пържете около 3-4 наведнъж, в зависимост от големината на съда, като обръщате на всеки 20 сек.
4. Когато станат с тъмен златисто-кафяв цвят, извадете и отцедете пакодите от мазнината.
5. Поднесете с чили сос и студена бира.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ