Регистрация

Лозови сармички с ориз

Лозови сармички с ориз
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2703

Постни сарми с лук и магданоз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ½ кг лук
  • 2 ч.ч. зехтин
  • 200 г ориз
  • ½ кг лозови листа
  • сол
  • пипер
  • копър
  • магданоз
  • мента
  • лимон

Начин на приготвяне:

1. Отцедете лозовите листа.

2. Сотирайте лука в половината олио до златисто.

3. Прибавете ориза, сол, пипер, магданоз, копър и мента на вкус и налейте 1/2 ч вода.

4. Варете до абсорбиране на водата.

5. Сложете равномерно количество от плънката с ориз във всяко листо - може да използвате лъжичка - и навийте на руло, като подпъхнете крищата, за да не излиза пълнежът.

6. В голяма тенджера подредете сармичките плътно една до друга.

7. Покрийте ги с чиния, за да не се развият.

8. Прибавете останалото олио, 2 ч.ч. кипяща вода и лимоновия сок.

9. Варене на слаб огън до готовност.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30-40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта